Top

Ανεργία 40% στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του κοροναϊού προβλέπει το ΕΚΘ

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ ανέφερε πως πολλές επιχειρήσεις στην πόλη δεν θα ανοίξουν

Parallaxi
ανεργία-40-στη-θεσσαλονίκη-εξαιτίας-του-597307
Parallaxi

Την εκτίμησή του πως η πραγματική ανεργία σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσει το 40% εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης μιλώντας στη «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98.

«Η αγωνία για όλους τους εργαζόμενους είναι στα ύψη. Ακόμα και για εκείνους που είχαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Στη χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό συμβάσεων είναι μερικής απασχόλησης» σχολίασε. Ανέφερε πως πολλές επιχειρήσεις στην πόλη δεν θα ανοίξουν, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας στην πόλη εκτιμάται πως θα αυξηθούν και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί Θεσσαλονικείς δεν θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εποχιακά στην Χαλκιδική.

«Η ανεργία πανελλαδικά θα ξεπεράσει το 20%. Εκτιμούμε τα πραγματικά γεγονότα και όχι τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ. Με τα νέα δεδομένα προβλέπεται ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 40%. Δεν είχαμε φτάσει ούτε την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε αυτά τα ποσοστά» σχολίασε ο κ. Κυπριανίδης.

«Στην πόλη μας θα «χτυπήσει» κόκκινο η ανεργία» είπε. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να κάνει ελέγχους και πως έλεγχοι γίνονται μόνο μετά από καταγγελία.

Ανέφερε δε, πως την περίοδο της καραντίνας υπήρξαν καταγγελίες στην ΓΣΕΕ για αλλαγή του ωραρίου (ήταν μερικής απασχόλησης και δούλευαν για οκτάωρο), αλλαγή ημερών εργασίας, εργοδότες που ζητούσαν «μίζες», όπως είπε, από τους εργαζόμενους για να πάρουν τα 800 ευρώ του επιδόματος.

Πηγή: Radio North

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα