Θεσσαλονίκη

Γιάννης Μπουτάρης: Όταν με πάνε τέσσερις θα σταματήσω να είμαι ενεργός πολίτης

Ποια η γνώμη του για τον Στέφανο Κασσελάκη

Parallaxi
γιάννης-μπουτάρης-όταν-με-πάνε-τέσσερ-832073
Parallaxi

«Θα σταματήσω να είμαι ενεργός πολίτης όταν με πάνε τέσσερις», δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δείχνοντας τους λόγους που ασχολείτο με την αυτοδιοικητική και πολιτική ζωή του τόπου για πολλά έτη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 σημειώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, καθώς, όπως λέει, «είμαι αυτός που είμαι, σε ό,τι είναι σοβαρό βγάζω το καπέλο».

Για τη Θεσσαλονίκη, όπου διετέλεσε δήμαρχός της για δύο θητείες, και πλέον την υπηρετεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, τονίζει ότι «είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ελλάδας, η ιστορία της και η πολυπολιτισμικότητά της, με τους Εβραίους που έφυγαν από την Ισπανία και τους Τούρκους που ζούσαν εδώ, είναι ο θησαυρός της».

Σε ό,τι αφορά το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης υπογραμμίζει πως «δεν μπορείς να χτίσεις ένα μέλλον δίχως να γνωρίζεις το παρελθόν σου».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκεί, ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι «δεν μου λέει τίποτα ο άνθρωπος, όταν έρχεσαι από την Αμερική και λες εγώ θα γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήξερε καν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα το είδαμε».

Ο Γιάννης Μπουτάρης πιστεύει ότι το πιο σημαντικό του επίτευγμα είναι οι ενέργειες που έκανε για τα κρασιά της Ελλάδας και το οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο. «Στα κρασιά μεγάλωσα, αρχικά στη Νάουσα και μετά στο Αμύνταιο. Σήμερα έχουμε πάνω από 1.500 οινοποιεία στην Ελλάδα που βγάζουν εξαιρετικά κρασιά, ενώ όσο περνάει ο καιρός γίνονται ακόμη καλύτερα», είπε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό της ερωτικής πόλης για τη Θεσσαλονίκη

«Είμαι αλκοολικός, λέω Θεέ μου να μην πιω σήμερα, χαρακτηριστικό του αλκοολικού που παλεύει καθημερινά για να μείνει καθαρός», πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ για αυτόν ο ερωτισμός δεν θεραπεύεται και δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό της ερωτικής πόλης για τη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που μετράει πιο πολύ στη ζωή είναι να αγαπάς τους ανθρώπους, να συγχωρείς παραπτώματα, αν αγαπάς τους ανθρώπους σε αγαπάνε, αν είναι ουσιαστική αυτή η αγάπη υπάρχει και ανταπόκριση», ανέφερε.

Πηγή: in.gr – ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα