Διεθνή

Λονδίνο: 15χρονη μαθήτρια δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο

Συνελήφθη ένα αγόρι από την αστυνομία.

Parallaxi
λονδίνο-15χρονη-μαθήτρια-δολοφονήθηκε-1062384
Parallaxi

Μία έφηβη 15 ετών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το πρωί της Τετάρτης (27/9) στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, καθώς πήγαινε στο σχολείο της.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έσπευσε γύρω στις 8:30 στην οδό Γουέλσλι, έξω από το εμπορικό κέντρο Whitgift, όπου μαχαιρώθηκε το κορίτσι και ακινητοποίησε ένα κόκκινο λεωφορείο, σύμφωνα με την dailymail.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να κρατήσει την 15χρονη στη ζωή, σχεδόν 50 λεπτά μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

«Η αστυνομία κλήθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας αναφορές για ένα 15χρονο κορίτσι που μαχαιρώθηκε στην Wellesley Road στο Κρόιντον. Οι αξιωματικοί, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου και το Αεροπορικό Ασθενοφόρο του Λονδίνου παρευρέθηκαν στο σημείο. Παρά τις προσπάθειές τους, το θύμα δυστυχώς πέθανε στο σημείο, στις 9:21 π.μ.. Υπάρχει τόπος εγκλήματος», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Συνελήφθη ένα αγόρι

Ένα αγόρι, που οι Αρχές πιστεύουν ότι γνώριζε το θύμα, συνελήφθη λίγο μετά το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής εφόρου της αστυνομίας, Άντι Μπρίτταν.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια αυτού του νεαρού κοριτσιού που αντιμετωπίζει τις πιο τραγικές ειδήσεις. Οι αξιωματικοί μας είναι μαζί με την οικογένεια του κοριτσιού για να τους στηρίξουν. Είμαι σε επαφή με την τοπική κοινωνία, η οποία είναι ξεκάθαρα ανήσυχη για αυτό το τραγικό περιστατικό. Θα συνεχίσουμε τις ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επίσης, ο Μπρίτταν ανέφερε ότι η σύλληψη έγινε περίπου στις 9:45 και ότι ο τόπος του εγκλήματος θα διερευνηθεί.

«Ενεργώντας με βάση τις πληροφορίες που τους παρασχέθηκαν, οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν επίσης στενά με συναδέλφους από την μητροπολιτική και τη βρετανική αστυνομία μεταφορών για να εντοπίσουν έναν έφηβο που φαίνεται πως είχε σχέση με το περιστατικό. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μια σύλληψη έγινε περίπου στις 09:45, στην περιοχή Κρόιντον. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο πιστεύουμε ότι το αγόρι μπορεί να τη γνώριζε την μαθήτρια. Ο τόπος του εγκλήματος θα διερευνηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία των κατοίκων», κατέληξε.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το περιστατικό. «Το κορίτσι φορούσε πράσινη σχολική στολή. Όταν συνέβη, όλοι έτρεξαν έξω από το λεωφορείο», είπε στη Sun ένα άτομο που επέβαινε στο λεωφορείο.

Πλάνα από το σημείο έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά βλέπουμε περιπολικά αυτοκίνητα της αστυνομίας και ασθενοφόρα κοντά στο λεωφορείο, που έμελλε να γίνει τόπος εγκλήματος, ενώ έχει στηθεί και μία λευκή σκηνή, στο μέρος που μαχαιρώθηκε η έφηβη.

Ο δήμαρχος του Κρόιντον, Τζέισον Πέρι, απευθύνει έκκληση στους μάρτυρες να συνεργαστούν με την αστυνομία για «να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το κορίτσι».

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα