Πολιτισμός

Ποίηση και ιστορία , οι εκδότες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύνδεση με το Κίεβο και τον Αντρέι Σαβένκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασσικών και Ελληνικών Σπουδών

Parallaxi
ποίηση-και-ιστορία-οι-εκδότες-γιόρτασ-1135938
Parallaxi

 Όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού Ν.Α. Ευρώπης, συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στον φιλόξενο χώρο του θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, με μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και στην ιστορία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης προτάθηκε από τον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα στην Εταιρεία Συγγραφέων το 2001, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρόεδρος της Εταιρείας και πρέσβης της χώρας μας στην Ουνέσκο, εισηγήθηκε η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η εισήγηση του υπερψηφίστηκε και η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα που ανέλαβε την διοργάνωση του διεθνούς εορτασμού.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύνδεση με το Κίεβο και τον Αντρέι Σαβένκο Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασσικών και Ελληνικών Σπουδών που μίλησε για τα ελληνικά γράμματα στην περιοχή. Στη συνέχεια έγινε σύνδεση με την Νέα Υόρκη και την ποιήτρια Σεβαστή Μπούτου καθώς και με το Μαϊάμι και την εκδότρια Ιωάννα Λαζάρου.

Συντονισμός και παρέμβαση στην εκδήλωση έγινε από την Ελένη Καρασαββίδου, δοκιμιογράφο/ΕΔΙΠ ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε  και προλόγισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Ομιλητές ήταν ο Φοίβος Γκικόπουλος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και ο Μιχάλης Μπακογιάννης, επίκουρος καθηγητής Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα