Featured

Project ΤHE LINE: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητα χτισμένες σε ευθεία γραμμή…

Μια πρωτοποριακή ιδέα για τις πόλεις του μέλλοντος

Parallaxi
project-τhe-line-πόλεις-χωρίς-αυτοκίνητα-χτισμένε-709161
Parallaxi

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε τα σχέδια της για το THE LINE, μια οικιστική ζώνη 170 χιλιομέτρων (106 μιλίων) που συνδέεται σε ευθεία γραμμή χωρίς την ανάγκη για αυτοκίνητα ή δρόμους. Το έργο περιγράφεται ως «επανάσταση στην αστική διαβίωση», και έχει προταθεί ως σχέδιο για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν σε αρμονία με τον πλανήτη.

Η ΓΡΑΜΜΗ θα είναι εντελώς απαλλαγμένη από αυτοκίνητα και δρόμους, με τους κατοίκους να έχουν πρόσβαση στη φύση και σε όλες τις καθημερινές τους ανάγκες σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια. Επιπλέον, η ομάδα πίσω από το έργο δηλώνει ότι η γραμμική ανάπτυξη των υπερ-συνδεδεμένων κοινοτήτων με δυνατότητα AI θα τροφοδοτείται από 100% καθαρή ενέργεια.

Παρόλο που η δυνατότητα πεζοπορίας θα καθορίσει τη ζωή στο THE LINE, με όλες τις βασικές καθημερινές υπηρεσίες σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, οι εξαιρετικά γρήγορες μετακινήσεις και οι αυτόνομες λύσεις κινητικότητας θα κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα και θα δώσουν στους κατοίκους την ευκαιρία να ανακτήσουν χρόνο.

Έτσι αναμένεται ότι κανένα ταξίδι δεν θα διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά. Οι ίδιες οι κοινότητες θα τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη οι οποίες θα μαθαίνουν συνεχώς προκειμένου να «κάνουν τη ζωή ευκολότερη» τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι το 90% των διαθέσιμων δεδομένων θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των δυνατοτήτων υποδομής. Από περιβαλλοντική σκοπιά, το THE LINE θα περιλαμβάνει τεχνολογίες που τροφοδοτούνται από 100% καθαρή ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το THE LINE θα δημιουργήσει 380.000 νέες θέσεις εργασίας, θα προωθήσει την οικονομική διαφοροποίηση και θα συνεισφέρει 180 δισεκατομμύρια SAR (48 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο εγχώριο ΑΕΠ έως το 2030.

Πως λειτουργεί

NEOM

Πως γίνεται η μεταφορά και η τροφοδοσία με δίκτυο κάτω από το έδαφος 

NEOM

Τα “πάντα” σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια

NEOM

Το μποτιλιάρισμα με αριθμούς 

NEOM

Η προστασία του περιβάλλοντος 

NEOM

Πηγή: www.designboom.com/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα