Πολιτισμός

Συγγραφείς ανακοίνωσαν στήριξη στις αυριανές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους καλλιτέχνες σε όλη την χώρα. Ακόμη κι αν κόψουν όλα τα λουλούδια, η άνοιξη θα έρθει»

Parallaxi
συγγραφείς-ανακοίνωσαν-στήριξη-στις-972421
Parallaxi

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος, εξέφρασε το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων «Η Φωνή της».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Δίκτυο απηύθυνε κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, οι καλλιτέχνες, στις 11:00 το πρωί, στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των καλλιτεχνών, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Το προεδρικό διάταγμα «εξαφανίζει τα χρόνια σπουδών» των καλλιτεχνών και κατά συνέπεια «τους αποκόβει από οποιαδήποτε περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία» και τους «υποβιβάζει στο εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη», επισημαίνει το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων «Η Φωνή της», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι γυναίκες συγγραφείς «βιώνουμε την πλήρη απουσία οποιασδήποτε αρωγής στο έργο των συγγραφέων. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από τον ξεσηκωμό των καλλιτεχνών ενάντια στις κρατικές πολιτικές που τραυματίζουν βίαια, με κάθε τρόπο και μέσο τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας, υποβιβάζοντας την αξία της τέχνης, αδιαφορώντας για την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών», επισημαίνεται ακόμη, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους καλλιτέχνες σε όλη την χώρα. Αγώνας για την αξιοπρέπεια των καλλιτεχνών. Ακόμη κι αν κόψουν όλα τα λουλούδια, η άνοιξη θα έρθει», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα