Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Και τώρα… το Λιμάνι… αλλιώς!

Παρά τις απειλητικές διαθέσεις του καιρού, το απόγευμα τελικά ο ήλιος έλαμψε και τα βιβλία γέμισαν το κέντρο της πόλης. Εκατοντάδες βιβλία άλλαξαν χέρια στην Ικτίνου χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των bookcrossers της Θεσσαλονίκης και της ομάδας “2η ευκαιρία για το βιβλίο”. Η παιδική χαρά της πλατείας Ναυρίνου μετατράπηκε από τη Σοφία Σούπαρη και το […]

Μιχάλης Γουδής
και-τώρα-το-λιμάνι-αλλιώς-19638
Μιχάλης Γουδής
1.jpg

Παρά τις απειλητικές διαθέσεις του καιρού, το απόγευμα τελικά ο ήλιος έλαμψε και τα βιβλία γέμισαν το κέντρο της πόλης. Εκατοντάδες βιβλία άλλαξαν χέρια στην Ικτίνου χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των bookcrossers της Θεσσαλονίκης και της ομάδας “2η ευκαιρία για το βιβλίο”. Η παιδική χαρά της πλατείας Ναυρίνου μετατράπηκε από τη Σοφία Σούπαρη και το Ινστιτούτο Νεολληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Μανώλη Τριανταφυλλίδη του ΑΠΘ σε ένα εργαστήρι βιβλίου, όπου οι φωνές εκατοντάδων παιδιών έκαναν σαφές σε ποιον ανήκει η γειτονιά. Περισσότεροι από 150 βιβλιόφιλοι ακολούθησαν την Εύη Καρκίτη σε μία μοναδική ξενάγηση στη λογοτεχνική ιστορία της πόλης. Τα βιβλιοπωλεία του κέντρου γέμισαν επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στις εκδηλώσεις και τις προσφορές τους. Τα κίρταν διέκοψαν την ησυχία στον πεζόδρομο της Ικτίνου με τον πλέον κεφάτο τρόπο. Ο Δημήτρης Νικολούδης συγκίνησε το κοινό της πλατείας Άθωνος με μία σπάνια συναυλία μελοποιημένης ποίησης. Ο Σάκης Σερέφας, ο Ισίδωρος Ζουργός, ο Απόστολος Λυκεσάς, ο Θωμάς Κοροβίνης και η Σοφία Νικολαΐδου, έκαναν από κοινού έναν περίπατο στην πόλη με τους αναγνώστες τους και μεταμόρφωσαν τις αυλές τεσσάρων εκκλησιών και τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας… 3 Μαΐου 2011, ένα απόγευμα που το βιβλίο ήταν ο πρωταγωνιστής της Θεσσαλονίκης, που το βιβλίο ήταν… αλλιώς!

Σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα, 4 Ιουνίου 2011, συμπληρώνεται ένας χρόνος δράσης της “Θεσσαλονίκης Αλλιώς”. Σε ένα μήνα από σήμερα η ομάδα της Parallaxi “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” γιορτάζει τα γενέθλιά της, καταθέτοντας μία μεγάλη πρόταση για το μέλλον του λιμανιού. 4 Ιουνίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ οι πύλες του λιμανιού ανοίγουν, ώστε οι πολίτες να δουν τις προοπτικές της “καρδιάς της πόλης”. Το λιμάνι μπορεί να ζωντανέψει! Πώς; Περισσότερες πληροφορίες σύντομα… Μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα